Yhteistyössä Adlibris.

Syksy on jälleen saapunut pimeyden saattelemana ja meidän keinomme siitä selviytymiseen on uuden matkan suunnitteleminen jonnekin kauas. Tänä vuonna meillä ei ollut sen kummempia kriteereitä sen suhteen, minne menisimme, vain että siellä olisi enemmän valoa, kuin täällä. Suunta oli siis selvä: etelään.

Klaus ja minä nautimme lomista, joilla pääsemme vierailemaan meille uusissa paikoissa, kokemaan uusia kulttuureja ja uppoutumaan elämäntapaan, joka on erilainen siitä, missä me elämme. Kuten varmaan voit siis päätellä, me emme linnoittaudu turistikuplaan jonnekin kylpylä/hotelli -kompleksiin, lekottelemaan altaan reunalla viikon, vaikka tykkäämmekin ottaa rennosti.

Matkamme päämääräksi tänä vuonna valitsimme…. ITALIAN! Syitä tähän päätökseen on monia, päällimmäisenä ikäväni ystävieni luokse, joita en ole nähnyt yli puoleentoista vuoteen. Italia on myös edullinen matkakohde, jossa on paljon vaihtelua niin kulttuurillisesti kuin maisemienkin puolesta. Vain muutaman tunnin ajomatkalla pääset kirjaimellisesti Alppien lumihuippuisilta vuorilta etelän aurinkoisille hiekkarannoille, kulkien mm. Torinon, Rooman ja Napolin kaltaisten kaupunkien läpi.

How to plan a trip | in collaboration with Adlibris | Bard, Valle d'Aosta, Italy | on Due fili d'erba | Two Blades of grass | by Thais FK & Klaus K.
Tässä pienoisoppaassa kerromme, kuinka me yleensä suunnittelemme matkamme sekä vinkkimme kuinka voit säästää matkan huolellisella suunnittelulla.

Päätä matkakohteesi

Tämä on yleensä ensimmäinen valinta, jonka jokainen matkustava joutuu matkaa suunnitellessa tekemään. Näitä kysymyksiä pohtimalla on meidän mielestämme helpompaa päätyä oikeaan kohteeseen:

Mitä odotan tältä lomalta? Mitä paikkoja haluaisin nähdä? Mikä on budjettini? Mitä ideoita on mahdollisella matkakumppanillani?

Miksi haluan lähteä tälle lomalle? Haluanko vain rentoutua vai myös retkeillä ja vaeltaa tai vaikka opiskella?

Kenen kanssa lähden? Yksin, puolisoni tai kaverin/kaverien kanssa?

Milloin matkustan ja kuinka kauan voin olla matkalla?
Vastaukset näihin kysymyksiin yleensä kertovat minne.

How to plan a trip | in collaboration with Adlibris | Bard, Valle d'Aosta, Italy | on Due fili d'erba | Two Blades of grass | by Thais FK & Klaus K.

Etsi lentoja (ja säästä!)

Kun on päätetty, minne mennään, on aika alkaa etsimään sopivaa lentoa (ellet ole menossa jonnekin lähelle tai valitset toisenlaisen kulkumuodon.) Kun me etsimme lentoja, teemme niin aina selaimen ollessa private -asetuksella. Nettiselain käyttää cookie-toimintoja muistaakseen mitä lentoja olet hakenut ja korottaa hintoja sen mukaan, mistä olet kiinnostunut. Toinen tapa säästää on katsoa tiettyjen päivien sijasta koko kuukautta. Joskus säästät sievoisen summan vain lähtemällä päivää aikaisemmin, kuin olit alunperin suunnitellut. Me yleensä käytämme Skyscanneria ja siellä voi valita nähtäväksi tietyn päivän sijasta myös koko kuukauden lennot. Jos mahdollista, pyydä lomaa työnantajaltasi vasta sen jälkeen, kun olet jo nähnyt minä päivinä matkustaminen olisi edullisinta.

How to plan a trip | in collaboration with Adlibris | Bard, Valle d'Aosta, Italy | on Due fili d'erba | Two Blades of grass | by Thais FK & Klaus K.

Ole joustava sen suhteen, miltä lentokentältä lähdet

Annan esimerkin tästä. Joulukuussa lähdemme siis Italiaan hieman yli kolmeksi viikoksi. Meille lähin lentokenttä olisi Oulu, mutta muunmuassa pienuutensa vuoksia, lennot sieltä ovat usein todella kalliita. Helsingistä lähtevät lennot ovat jo huomattavasti halvempia, mutta eivät välttämättä varsinaisesti halpoja. Sitten muistin, että Tallinnassa myös on lentokenttä, josta sekä Ryanair että EasyJet lentävät suoraan Milanoon. Ja nämä lennot olivat vielä reilusti edullisempia, kuin Helsingistä lähtevät. Emme myöskään ole koskaan vierailleet Tallinnassa, joten se kävi meille oikein mainiosti. Joustavuus lentokentän suhteen johtaakin seuraavaan kohtaamme, joka on…

 

No, se selviää seuraavassa artikkelissa, jossa keromme loput kolme vinkkiä tämän pienoisoppaan toisessa osassa ja pääset myös osallistumaan aivan huikeaan arvontaan! Ja muista tilata uutiskirjeemme jos haluat saada päivitykset suoraan sähköpostiisi! Valitse suomen kieli vaihtoehdoista 🙂

 

ADLIBRIS TARJOAA LUKIJOILEMME KESKIVIIKKOON 25.10.2017 SAAKKA HUIKEAN -10 % ALENNUKSEN KOKO VALIKOIMASTAAN KOODILLA ”DUEFILI”

Thais FK

Italian photographer, recipe developer and content creator, Thais came to Finland by chance, but stayed for love. Through photography she tells stories about traveling, eating, cooking and living sustainably, in order to discover new cultures and not to forget her origins. Thais FK's portfolio: thaisfk.com

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT