Yhteistyössä Adlibris.

Edellisessä osassa kerroimme, kuinka valitset matkakohteesi, miten voit säästää lennoissa ja miksi on fiksua olla joustava sen suhteen, miltä lentokentältä lähtee. Jatketaanpas!

Ole avoin muillekin kulkumuodoille

Matkustamalla ainakin osan matkasta muutoin, kuin lentämällä, voit myös säästää rahaa, joskaan et aikaa. Joulukuussa me esimerkiksi matkustamme ensin bussilla tai junalla Helsinkiin, josta otamme kahden tunnin lauttamatkan Tallinnaan. Myös Italiassa matkustamme paikasta toiseen junalla.

Jos olet seurannut blogiamme jonkin aikaa, tiedät mitä ajattelemme junalla matkustamisesta ( ja jos et, niin voit lukea siitä esimerkiksi tästä artikkelista). Syitä on monia: Näet maisemia, jotka lentokoneesta jäisivät näkemättä, näet paikallisia ihmisiä ja pääset paremmin kosketuksiin vaihtuvan kulttuurin kanssa. Jos siis vain aikataulusi sallii, käytä osa matkastasi matkustamalla junalla tai bussilla ja tulet takaisin varmasti unohtumattomamman kokemuksen kera!

How to plan a trip | in collaboration with Adlibris | Bard, Valle d'Aosta, Italy | on Due fili d'erba | Two Blades of grass | by Thais FK & Klaus K.

Ole realistinen, äläkä täytä aikatauluasi liikaa

Ongelma Italian kaltaisessa mahtavassa matkakohteessa on pysyä realistisena ja muistaa omat rajoitukset, sillä siellä on niin paljon kauniita paikkoja, joissa kaikissa tekisi mieli vierailla, etenkin kun ne ovat niin lähekkäin toisiinsa nähden. Jos se olisi minusta kiinni, olisin todennäköisesti buukannut koko 3 viikkoa täyteen tehtäviä asioita ja vierailtavia paikkoja, mikä olisi johtanut jatkuvaan juoksemiseen paikasta toiseen hetkeäkään levähtämättä. Onneksi Klaus muistutti, mikä on realistisesti mahdollista ja mikä taas vaan väsyttäisi liikaa. Näin ollen päätimme vierailla vain neljässä eri kaupungissa ja varata yhden kokonaisen viikon pelkästään rentoutumiseen eräässä kauniissa kohteessa, josta lisää myöhemmin.

How to plan a trip | in collaboration with Adlibris | Bard, Valle d'Aosta, Italy | on Due fili d'erba | Two Blades of grass | by Thais FK & Klaus K.

Jätä tilaa spontaaniudelle

Tiedän, tämä voi olla vaikeaa monelle ja minulle erityisesti. Rakastan tehdä asioita spontaanisti, mutta osa minusta pelkää jättää asioita sattuman varaan, ajatellen että se saattaisi pilata koko matkan. Totuus siitä huolimatta on, että läheskään aina asiat eivät ole meidän vallassamme, pelkästään jo sen vuoksi että niin monet muuttujat ovat meistä riippumattomia. Lennot tai junamatkat saattavat olla myöhässä tai peruttu kokonaan, sää saattaa olla jotain muuta, kuin odotit, saatat tulla sairaaksi… Liiallinen kontrollifriikkiys johtaa vain pettymyksiin. Jonkin asteinen suunnitelmallisuus on toki välttämätöntä, mutta voin kokemuksesta kertoa että usein juuri ne odottamattomat tapahtumat, joita matkoillamme on sattunut ovat myös luoneet ikimuistoisimpia hetkiä.

Travel Flatlay | How to plan a trip | in collaboration with Adlibris | Moleskine Travel Journal | Instax mini 9 | on Due fili d'erba | Two Blades of grass | by Thais FK & Klaus K.

Tämän artikkelin matkansuunnittelusta ja säästövinkeistä teimme yhteistyössä Adlibriksen kanssa. Eräs työkalu, jonka olemme havainneet hyödylliseksi matkan suunnittelussa on kuvassa näkyvä Moleskine Travel Journal -matkamuistio, jossa on monia ominaisuuksia. Kuten Moleskinen päiväkirjoissa ja kalentereissa, tässäkin on aikavyöhykkeet, vuosikalenteri sekä lentomatkojen kestot mainittuna. Lisäksi voit nähdä useiden kaupunkien keskilämpötilat ja sadepäivät vuodessa, kansainväliset lentokentät sekä niiden välimatkat kaupunkiin ja matkustamiseen liittyviä nimiä ja sanoja. Moleskine Travel Journal on jaettu viiteen pääalueeseen, Wish List (toiveet), Planning (suunnittelu), Weekends (viikonloppumatkat), Short trips (lyhyet matkat) ja Long trips (pitkät matkat). Meidän mielestämme tämä muistio kerää kätevästi samojen kansien väliin kaikki tarvittavat tiedot, mutta on silti selkeä ja yksinkertainen. Rakastan erityisesti tilaa, joka on jätetty matkamuistoille päiväkirjan, kuvien tai piirustusten muodossa. Tähän tarkoitukseen Instax mini 9 -polaroidkamera on erinomainen laite: se on kevyt kuljettaa mukana, sillä on hyvä ottaa kuvia monenlaisessa valaistuksessa ja lisäksi saat kuvat välittömästi fyysisessä muodossa ja voit liittää ne matkapäiväkirjaasi.

Voita 50€ Adlibris lahjakortti!

-Osallistu kommentoimalla mieluisin matkamuistosi tämän postauksen alle tai
-Seuraa Adlibriksen ja meidän Instagram– ja/tai Facebook-tilejä ja kommentoi lempi matkamuistosi travel flatlayn kuvan alle.
Voit osallistua Sunnuntaihin 22. lokakuuta asti. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti maanantaina 23. lokakuuta. Voit osallistua yhteensä siis 5 kertaa, mitä useammassa paikassa osallistut, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa! Vain Suomessa asuville henkilöille.

ADLIBRIS TARJOAA LUKIJOILEMME KESKIVIIKKOON 25.10.2017 SAAKKA HUIKEAN -10 % ALENNUKSEN KOKO VALIKOIMASTAAN KOODILLA “DUEFILI”

Thais FK

Italian photographer, recipe developer and content creator, Thais came to Finland by chance, but stayed for love. Through photography she tells stories about traveling, eating, cooking and living sustainably, in order to discover new cultures and not to forget her origins. Thais FK's portfolio: thaisfk.com

October 29, 2017

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT